INGREDIENTEN :

1 kilo runderlappen , in stukken gesneden

1 winterpeen, geschild in blokjes

2 uien , gesnipperd

2 tenen knoflook , gesnipperd

30 gram boter

3 eetlepels bloem

2 blaadjes laurier

4 kruidnagels

2 takjes tijm

3 eetlepels appelstroop

200 ml runderbouillon

1 flesje Broebelbocht

BEREIDING :

Verwarm de oven voor op 90* C

Meng de rundvleesstukken met zout, peper en bloem.

Doe de boter in een ( ovenbestendige ) braadpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na 5 minuten het vlees , de winterpeen , laurier , kruidnagel en tijm toe.

Schroei het vlees dicht.

Nu de stroop en het Broebelbocht erbij.

Laat dit geheel zo lang mogelijk stoven in de voorverwarmde oven .

Controleer regelmatig of er voldoende vocht in de pan zit. Vul eventueel aan met de bouillon.

(Visited 9 times, 1 visits today)
error: Content is protected !!