INGREDIENTEN  :

600 gram Kipdijfilet , in stukken gesneden

½ theelepel kerriepoeder

1 theelepel paprikapoeder

½ theelepel chilipoeder

versgemalen zwarte peper naar smaak

1 theelepel sambal naar keuze

100 ml. zoete chilisaus

3 tenen knoflook , fijngehakt

100 ml olijfolie ( + 2 eetlepels )

klont ( bak ) roomboter

1 flesje Broebelbocht

Chilipeper naar smaak

Worcestersaus naar smaak

BEREIDING :

Doe de kipstukjes in een kom en voeg de helft van het Broebelbocht  toe . Ook de kerrie -, paprika- en chilipoeder mogen erdoor met 1 teen knoflook , de sambal , de helft van de chilisaus , 100 ml. olie en versgemalen peper.

Laat dit geheel minimaal 1 uur marineren in de koelkast.

Verhit in een wok 2 eetlepels olie en de klont roomboter en bak hierin de kipstukjes mooi bruin en bijna gaar.

Schenk dan de marinade erbij en laat nog even pruttelen.

Lekker met boerenpatatten , een stoere salade en een sausje gemaakt van mayonaise , 2 tenen knoflook , de andere helft van de chilisaus en 2 of 3 eetlepels Broebelbocht, vers gemalen chilipeper en worcestersaus

(Visited 6 times, 1 visits today)
error: Content is protected !!