Ontstaan van Brouwerij 3vrouwen

Mijn interesse voor het bierbrouwen dateert uit eind jaren zeventig , mijn vader heeft destijds enkele brouwsels geproduceerd die wij met veel plezier en smaak soldaat gemaakt hebben.Heel lang is het zelf produceren van bier hierbij gebleven.

Het vervolg kwam pas jaren later toen ik een bierbrouwpakketje van HEMA kado kreeg. Dit biertje lukte prima , echter de flessen die ik gebruikte voor het bottelen waren niet bestand tegen de koolzuurdruk van mijn eerste brouwsel en belande op muren ,plafonds, keukenkastjes , vloer ed. Maar inmiddels was ik wel geïnfecteerd met het bierbrouwvirus en besloot dit wat serieuzer aan te pakken.

Na wat speurwerk op internet kwam ik terecht op de site van Brouwmarkt in Almere en heb ik de startset voor graanbrouwen besteld en om te beginnen wat kant en klare pakketten waar de ingrediënten afgepast in zitten. Dit lukt allemaal perfect en ik heb er erg veel plezier in;  het bierbrouwvirus vestigd zich permanent!

Maar ik wilde wel meer uitdaging ; geen kant en klare pakketten , maar stoeien met recepturen en deze naar eigen inzicht en smaak aanpassen. Ook deze brouwsels lukken goed en, wat misschien nog wel belangrijker is : ze vallen in de smaak. Erg leuk allemaal maar hoe nu verder….

Het eerste wat is ontstaan is de naam van mijn brouwerij , ik vertelde een goede vriendin  over mijn plannen om bier te gaan brouwen maar ze verstond mij niet goed en zei verwondert drie vrouwen? Gezien mijn drie dochters een mooie naam voor de brouwerij!

Tsja en dan… een internet site, Facebook pagina, logo, etiketten en een interne verhuizing zodat de garage vrij komt als productieruimte. Brouwvriend Rudy is enthousiast en komt de boel betegelen SUPER!

Brouwerij 3vrouwen is een feit

 

Tot nu toe  ben ik met kleine brouwsels bezig geweest. Ieder brouwsel bestaat uit 20 liter ,  ik maak dus veel kleine batches en kan veel experimenteren. Tot op heden heeft dit meerdere heerlijke brouwsels opgeleverd zoals een winterbier , meibok , een IPA met hop uit eigen tuin, uiteraard gewoon pils en op dit moment  staat er een quadruppel te vergisten.

Vandaag 13 maart 2017 de eerste officiële  stappen gezet : inschrijving bij de KvK  ,opstarten cursus HACCP en het aanvragen van een AGP.

De volgende stap wordt investeren in grotere ketels zodat ik meer volume kan gaan produceren. En zeker niet onbelangrijk : leggen van contacten met groothandels , slijterijen en bierliefhebbers.

Een kleine update:

Inmiddels is de nieuwe apparatuur er en hebben we al het eerste brouwsel gemaakt. Dit heeft 270 flesjes van OnsBlonde opgeleverd.

(Visited 7.538 times, 7 visits today)

Wat Klanten Zeggen

Jeremy M.

Jeremy M.

"Ik heb ze nu eindelijk allemaal geproefd en voor mij zijn de Dubbel D en Twee Keer 3 echt super! Lekker eigen smaak en goed stevig.

Suurtje had je me voor gewaarschuwd maar vond het eigenlijk best lekker. Dat zal geen standaard bier voor ons worden maar de smaak is wel lekker apart en weer even anders.

Boer bier was voor mij het “minst” van de 4, nog steeds lekkerder dan Heineken hoor en een lekker standaard biertje. Maar Dubbel D en Twee x Drie zijn wel na-bestellers!
Voor Oud & Nieuw willen we daar wel wat van hebben.

Had ook al wat vrienden op je afgestuurd en volgens mij had er 1 ook al wat besteld. Hij was ook heel enthousiast!

Groetjes en alvast fijne dagen!"

Ronald P.

Ronald P.

Als liefhebber van speciaal bieren van het weekend twee verschillende biertjes geprobeerd van Brouwerij Drie Vrouwen: Zware Meid en Sekreet.
De naam van de eerste doet vemoeden dat het een heftig biertje zal zijn maar dat valt verrassend mee, 7,7% maar vol van smaak en karakter. Sekreet is iets lichter en een beetje zoet door de toevoeging van honing (waar volgens de beschrijving op het flesje de naam vandaan komt, sekreet is de afscheiding die ontstaat bij het overbrengen van de honing door de bijen aan het jonge gebroed).Leuk gevonden deze naam.
Erg lekker en voor mij een blijvertje in het steeds groeiende land van micro brouwerijen!

Laatste nieuws

Het Gooische Kaashuys

Vanaf vandaag zijn onze bieren ook te verkrijgen bij Het Gooische Kaashuys. Winkelcentrum Holleblok in Huizen (Visited 190 times, 1 visits today)

Nieuwe Bieren

Er staan weer twee nieuwe bieren klaar ze moeten alleen nog voorzien worden van etiketten. Het gaat om ZomerBier en ZwareMeiD. Twee heerlijke bieren. (Visited 180 times, 1 visits today)

Glazen besteld

Vandaag zijn de bierglazen besteld voorzien van ons eigen Logo (Visited 187 times, 1 visits today)

Dubbel D

Dubbel D is nu verkrijgbaar (Visited 16 times, 1 visits today)

Etiketten

Vandaag eerste etiketten laten drukken. Op de fles ziet het er strak uit. (Visited 4 times, 1 visits today)

Brouwerij 3vrouwen
Giek 2
1276JD Huizen
info@brouwerij3vrouwen.nl

Contact opnemen?

[wpforms id="1090"]

Ben je 18 jaar of ouder

Omdat we geen alcohol willen (en mogen) verkopen aan minderjarigen, checken we ook meteen of je 18 jaar of ouder bent
error: Content is protected !!